Pridať recept

Sladké cibuľové tortičky

20
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 hrnček
hladká múka
75 g
posekané maslo
1 PL
korenie
1 ks
žĺtok
1 ČL
horčica

Plnka

3 PL
olivový olej
3 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnaku
2 PL
cukor
2 PL
balzamový ocot
1 hrnček
paradajkový pretlak

postup

1.
Trochu vymastíme plech. Do misy preosejeme múku a 1/4 lyžičky soli. Potom pridáme maslo. Spracúvame končekmi prstov, kým zmes nepripomína mrveničku. V prostriedku urobíme jamku. Pridáme žĺtka, horčicu a 2 lyžičky soli. Miesime, kým sa zmes nezačne spájať. Vyklopíme ju na trochu pomúčenú dosku a vytvarujeme do bochníka. Zabalíme do mikroténovej fólie a necháme odstáť 20 minút.
 
2.
Rúru predhrejeme na 200 °C. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 2-3 mm a formičkou z neho vykrajujeme kolieska. Kolieska ukladáme na plech a potrieme pretlakom. Pečieme 8-10 minút.
3.
Pri príprave plnky v panvici s hrubým dnom rozohrejeme olej. Pridáme cibuľu s cesnakom a prikryté pražíme na slabom ohni 30 minút. Pridáme cukor, ocot a miešame, kým sa takmer všetka tekutina neodparí. Každú upečenú tortičku potrieme trochou cibuľovej pasty a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať