Karfiolový šalát
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
vajce
1
ks
karfiol
1
KL
ocot
1
KL
cukor
1
KL
múka
1,5
dl
kyslá smotana
petržlenová vňať
voda
soľ
postup
1.
Na ružičky rozoberieme karfiol, uvaríme vo vriacej posolenej vode do polomäkka, precedíme a necháme vychladnúť.
2.
Nasucho opražíme múku a zmiešame so smotanou, osolíme, okyslíme a osladíme. Takto pripravenou zálievkou polejeme karfiol a zľahka premiešame. Natvrdo uvarené vajcia prekrojíme a ozdobíme nimi šalát. Pred podávaním posypeme nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.