Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hanácke koláče

ingrediencie

500 g
hrubá múka
70 g
margarín
20 g
droždie
70 g
kryštálový cukor
1 ks
vajce
2,5 dl
mlieko
soľ

Plnka

250 g
tvaroh
150 g
lekvár
1 ks
žĺtok
5 KL
práškový cukor
kôra z citróna

Posýpka

1 PL
práškový cukor
1 PL
maslo
1 PL
hrubá múka

postup

1.
Do múky pridáme roztopený tuk, cukor, vajce, droždie, vlažné mlieko, soľ a vypracujeme tuhé cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto, pokrájame ho na štvorce a naplníme tvarohovou plnkou.
2.
Rohy štvorčekov spojíme a urobíme z cesta bochníčky, ktoré dáme na vymastený plech, dookola roztlačíme a necháme vykysnúť. Potom dáme do prostriedka každého koláča kúsok lekváru, posypeme ho posýpkou a upečieme v stredne teplej rúre.
3.
Plnka: Tvaroh vymiešame so žĺtkom, cukrom a postrúhanou citrónovou kôrou. Na posýpku maslo rozdrobíme s múkou a cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.