Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kokosové osie hniezda

ingrediencie

250 g
margarín
400 g
polohrubá múka
20 g
droždie
1,5 dl
mlieko
1 KL
práškový cukor
4 ks
vaječný žĺtok

Plnka

100 g
kokosová múčka
300 g
práškový cukor
1 ks
vanilkový cukor
4 ks
bielok
ocot
tuk na vymastenie plechu

postup

1.
V mlieku rozdrvíme droždie, pridáme cukor a necháme postáť. Zmäknutý margarín rozkrájame a dáme ho do preosiatej múky, prilejeme mlieko s droždím a žĺtky a potom vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 3 časti, z ktorých vypracujeme bochníky a necháme chvíľku odležať, kým pripravíme plnku.
2.
Práškový cukor s bielkami a vanilkovým cukrom šľaháme nad parou do zhustnutia, pridáme asi 4 - 5 kvapiek octu, ešte trošku šľaháme a vmiešame kokosovú múčku.
3.
Cesto po jednom vyvaľkáme na plát o veľkosti plechu, potrieme plnkou a zvinieme. Uložíme na podlhovastú dosku, prikryjeme fóliou a odložíme približne na 2 hodiny do chladničky alebo aj do druhého dňa.
4.
Závin pokrájame na rezy hrubé približne 1,5 cm a reznou stranou poukladáme na plech dobre vymastený stuženým pokrmovým tukom. Pečieme vo vyhriatej rúre do svetloružova. Počas pečenie zväčšia svoj objem tak dodržujte rozostupy.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Coriander,
Koriander - Do kuchyne s ním!
Koriander - Do kuchyne s ním!
Koriander siaty používajú ľudia ako korenie viac ako 3500 rokov. Ako s divo rastúcim sa s ním môžete stretnúť v oblasti...
Rozmrazovanie
Rozmrazujete správne?
Rozmrazujete správne?
Najlogickejším spôsobom ako uchovať potraviny bez toho, aby sa ich dotkol zub času, je ich zmrazenie. Logické,...