Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slovenská fazuľová polievka

ingrediencie

500 g
biela fazuľa
30 g
soľ
20 g
mletá červená paprika
100 g
múka
1000 g
kyslá smotana
50 g
hladká múka
50 g
cukor
50 g
ocot
10 g
nasekaný kôpor
20 g
cesnak
10 g
mleté čierne korenie

postup

1.
Deň vopred namočenú fazuľu varíme v tej istej vode.
2.
Z masti a múky urobíme svetlú zápražku, pridáme do nej nadrobno pokrájanú cibuľu a ešte chvíľu spolu posmažíme.
3.
Mäkkú fazuľu zahustíme zápražkou, do ktorej sme pridali na špic noža červenej papriky a mletého korenia.
4.
Povarenú polievku ešte zahustíme kyslou smotanou, v ktorej rozmiešame hladkú múku.
5.
Do odstavenej polievky pridáme cukor, ocot a nadrobno posekaný kôpor.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?