Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slovenská fazuľová polievka

ingrediencie

500 g
biela fazuľa
30 g
soľ
20 g
mletá červená paprika
100 g
múka
1000 g
kyslá smotana
50 g
hladká múka
50 g
cukor
50 g
ocot
10 g
nasekaný kôpor
20 g
cesnak
10 g
mleté čierne korenie

postup

1.
Deň vopred namočenú fazuľu varíme v tej istej vode.
2.
Z masti a múky urobíme svetlú zápražku, pridáme do nej nadrobno pokrájanú cibuľu a ešte chvíľu spolu posmažíme.
3.
Mäkkú fazuľu zahustíme zápražkou, do ktorej sme pridali na špic noža červenej papriky a mletého korenia.
4.
Povarenú polievku ešte zahustíme kyslou smotanou, v ktorej rozmiešame hladkú múku.
5.
Do odstavenej polievky pridáme cukor, ocot a nadrobno posekaný kôpor.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...