Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slovenská fazuľová polievka

ingrediencie

500 g
biela fazuľa
30 g
soľ
20 g
mletá červená paprika
100 g
múka
1000 g
kyslá smotana
50 g
hladká múka
50 g
cukor
50 g
ocot
10 g
nasekaný kôpor
20 g
cesnak
10 g
mleté čierne korenie

postup

1.
Deň vopred namočenú fazuľu varíme v tej istej vode.
2.
Z masti a múky urobíme svetlú zápražku, pridáme do nej nadrobno pokrájanú cibuľu a ešte chvíľu spolu posmažíme.
3.
Mäkkú fazuľu zahustíme zápražkou, do ktorej sme pridali na špic noža červenej papriky a mletého korenia.
4.
Povarenú polievku ešte zahustíme kyslou smotanou, v ktorej rozmiešame hladkú múku.
5.
Do odstavenej polievky pridáme cukor, ocot a nadrobno posekaný kôpor.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.