Čokoládové rezy
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
hladká múka
250
g
margarín
250
g
krupicový cukor
50
g
hrozienka
50
g
vlašské orechy
2
dl
mlieko
3
ks
vajce
1/2
ks
kypriaci prášok do pečiva
4
PL
kakao
tuk na vymastenie
múka na vysypanie plechu
ríbezľový džem
Poleva
100
g
čokoláda na varenie
80
g
stužený pokrmový tuk
postup
1.
Do peny vymiešame margarín, cukor a vajcia a pomaly pridávame preosiatu múku spolu s kypriacim práškom a vlažné mlieko. Pridáme kakao, dobre premiešame, prisypeme posekané orechy, umyté a odkvapkané hrozienka. Ešte raz dobre premiešame a vylejeme na tukom vymastený a múkou vysypaný plech.
2.
Koláč pečieme pomaly v rúre pri teplote 180 °C. Upečený a ešte horúci korpus potrieme džemom a po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou.
3.
Polevu urobíme tak, že tuk rozpustíme a pridáme na kúsky polámanú čokoládu a nad parou za stáleho miešania zohrievame, až kým sa čokoláda neroztopí. Po stuhnutí polevy koláč pokrájame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.