Bielkový orechový chlebík
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
práškový cukor
100
g
vlašské orechy
100
g
polohrubá múka
60
g
margarín
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
6
ks
vaječný bielok
tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu
Poleva
1
PL
voda
1
PL
citrónová šťava
1
KL
olej
150
g
práškový cukor
postup
1.
Šľaháme bielky a keď začnú hustnúť, postupne pridávame cukor a vyšľahaný tuhý sneh, do ktorého striedavo vmiešame preosiatu múku spolu s kypriacim práškom a roztopený vlažný margarín. Na záver zľahka vmiešame pomleté orechy.
2.
Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na srnčí chrbát. Koláč pečieme v rúre vyhriatej na 180°C. Keď je koláč upečený, vyklopíme ho z formy a čiastočne vychladnutý polejeme citrónovou polevou, ktorú pripravíme tak, že cukor, vriacu vodu, citrónovú šťavu a olej vymiešame na hustú hmotu.
3.
Chlebík s polevou necháme v chlade stuhnúť a potom ho pokrájame na tenšie rezy.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.