Pridať recept

Bielkový orechový chlebík

ingrediencie

150 g
práškový cukor
100 g
vlašské orechy
100 g
polohrubá múka
60 g
margarín
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
6 ks
vaječný bielok
tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu

Poleva

1 PL
voda
1 PL
citrónová šťava
1 KL
olej
150 g
práškový cukor

postup

1.
Šľaháme bielky a keď začnú hustnúť, postupne pridávame cukor a vyšľahaný tuhý sneh, do ktorého striedavo vmiešame preosiatu múku spolu s kypriacim práškom a roztopený vlažný margarín. Na záver zľahka vmiešame pomleté orechy.
 
2.
Cesto vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na srnčí chrbát. Koláč pečieme v rúre vyhriatej na 180°C. Keď je koláč upečený, vyklopíme ho z formy a čiastočne vychladnutý polejeme citrónovou polevou, ktorú pripravíme tak, že cukor, vriacu vodu, citrónovú šťavu a olej vymiešame na hustú hmotu.
3.
Chlebík s polevou necháme v chlade stuhnúť a potom ho pokrájame na tenšie rezy.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať