Pridať recept

Čokoládová torta s mandľovou plnkou

ingrediencie

200 g
práškový cukor
100 g
polohrubá múka
80 g
vlašské orechy
8 ks
vajce
1 ks
vanilkový cukor
2 PL
maslo
3 PL
kakao
kôra z citróna
tuk na vymastenie a hrubá múka na vysypanie formy

Plnka

100 g
mandle
250 g
čokoláda na varenie
1 PL
rum

Poleva

120 g
maslo
120 g
čokoláda na varenie

Na ozdobu

mandle

postup

1.
Do peny vymiešame cukor so žĺtkami a postupne pridávame kakao, vanilkový cukor, postrúhanú citrónovú kôru, pomleté orechy, zmäknutý tuk, múku a zľahka zamiešame aj tuhý sneh vypracovaný z bielkov. Cesto vylejeme do vymastenej múkou vysypanej formy a korpus pomaly pečieme vo vyhriatej rúre na teplotu asi 180°C.
 
2.
Necháme vychladnúť tortový korpus a vodorovne ho prekrojíme na tri diely a naplníme ich plnkou, ktorú pripravíme tak, že tuk vymiešame spolu s cukrom do peny, pridáme postrúhanú čokoládu, rum, olúpané, opražené a pomleté mandle.
3.
Vrch torty polejeme čokoládovou polevou, ktorú sme pripravili z roztopeného masla, do ktorého pridáme polámanú čokoládu a miešame pri miernom zohrievaní až kým sa čokoláda neroztopí na hladkú hmotu. Tortu ozdobíme mandľami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať