Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Domáce šišky

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
20 g
droždie
2 PL
cukor
2 PL
maslo
2 PL
rum
2 ks
žĺtok
2 dl
mlieko
soľ
kôra z citróna
olej na vyprážanie
džem
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Múku preosejeme a necháme ju zohriať na teplom mieste na doske, pridáme najemno postrúhanú citrónovú kôru, rozmiešané droždie vo vlažnom mlieku a roztopený tuk, v ktorom sme vyšľahali žĺtky, rum, cukor a štipku soli. Dobre vypracujeme vláčne cesto a necháme ho vykysnúť na teplom mieste.
2.
Vykysnuté cesto zľahka vyvaľkáme na pomúčenej doske na plát s hrúbkou približne 2 cm. Okrúhlou formičkou povykrajujeme krúžky, rozložíme na trochu pomúčenú dosku, prikryjeme obrúskom a na teplom mieste necháme ešte nakysnúť.
3.
Šišky potom vyprážame v horúcom oleji z oboch strán dočervena. Pred servírovaním dáme na každú šišku lyžičku džemu a posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.
Zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Pijete zelený čaj? Ako jedna z najdostupnejších superpotravín preukázateľne predlžuje život a chráni nás pred...
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?