Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fánky

ingrediencie

300 g
polohrubá múka
20 g
droždie
3 KL
cukor
5 KL
margarín
1 PL
rum
2 ks
žĺtok
kyslá smotana
olej na vyprážanie
soľ
vanilkový cukor

postup

1.
S cukrom zmiešame droždie, pridáme múku, soľ, rum, žĺtky, margarín a podľa potreby smotanu alebo mlieko a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme asi 30 minút postáť.
2.
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na hrúbku približne 0,5 cm a pokrájame obdĺžniky, ktoré v strede priečne narežeme. Jeden koniec pretiahneme cez otvor a vyprážame v horúcom oleji. Vyprážané fánky posypeme vanilkovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.
Zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Video: Zelená pre zelený čaj
Pijete zelený čaj? Ako jedna z najdostupnejších superpotravín preukázateľne predlžuje život a chráni nás pred...
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?