Pridať recept

Fánky

ingrediencie

300 g
polohrubá múka
20 g
droždie
3 KL
cukor
5 KL
margarín
1 PL
rum
2 ks
žĺtok
kyslá smotana
olej na vyprážanie
soľ
vanilkový cukor

postup

1.
S cukrom zmiešame droždie, pridáme múku, soľ, rum, žĺtky, margarín a podľa potreby smotanu alebo mlieko a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme asi 30 minút postáť.
 
2.
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na hrúbku približne 0,5 cm a pokrájame obdĺžniky, ktoré v strede priečne narežeme. Jeden koniec pretiahneme cez otvor a vyprážame v horúcom oleji. Vyprážané fánky posypeme vanilkovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fánky
Overený recept na fašiangové fánky a kopec rád, ako ich ešte vylepšiť
Fánky alebo božie milosti sa nám spájajú s fašiangami. Pred pôstom si ešte ľudia zvykli dopriať takéto hody...
fánky
Toto je dôvod, prečo sú babičkine fánky vždy iné a tak chutné! Musím sa s vami podeliť o tento fantastický recept, do cesta pridajte nezvyčajnú surovinu
Krehké, chrumkavé a tak úžasné. Konečne mám recept na fánky tak, ako si ich pamätám, iný už nerobím!
Rezance s makom
Popolcová streda: Fašiangy končia a začína pôst. Tušíte, prečo sa kedysi jedli bezmäsité jedlá? Zvyky a tradície približuje etnologička (rozhovor)
Končia sa bujaré oslavy a začína sa obdobie veľkého kresťanského pôstu. Mastné jedlá vystriedajú...
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Popolcová streda tento rok pripadá na 14. februára. Ako ste si určite všimli, je to deň svätého Valentína. V...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...