Pridať recept

Bravčové kotlety na víne so syrovou omáčkou

Bravčové kotlety na víne so syrovou omáčkou
Zdroj: najkucharka
4
porcie
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
bravčová kotleta
1 PL
hladká múka
80 g
maslo
250 ml
biele víno
50 g
syr Eidam
trochu
farebné korenie
štipiek
soľ
hrstí
nesekaného póru

postup

1.
Bravčové kotlety umyjeme a papierovou utierkou osušíme. Ľahko ich po oboch stranách naklepeme a rukami vrátime do pôvodného stavu.
 
2.
Ostrým nožom ich nakrojíme po okrajoch aby sa pri opekaní neskrútili. Potom ich osolíme, okoreníme a poprášime hladkou múkou.
3.
Na vyššej panvici roztopíme maslo a kotlety na ňom po oboch stranách dozlata osmažíme - približne 3 minúty z každej strany.
4.
Opečené kotlety necháme na panvici, zalejeme vínom, priklopíme pokrievkou a dusíme domäkka. Tvrdý syr najemno nastrúhame. Mäkké kotlety vyberieme z panvice a uchováme v teple. Zvyšnú šťavu zahustíme pripraveným syrom a 5 minút povaríme.
5.
Nakoniec ňou polejeme naservírované porcie mäsa na tanieri. Podávame s varenou ryžou alebo zemiakmi ozdobenými drveným korením a sekaným pórom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Kupujete strúhaný syr? Radšej to už nerobte!
Kupujete strúhaný syr? Radšej to už nerobte!
Ako je to u vás? Strúhate vlastný či kupujete nastrúhaný? Toto sú tri hlavné dôvody, prečo sa oplatí radšej...
Čerstvý syr
Ako skladovať žltý syr? Tento trik ho udrží čerstvý až 3 týždne!
Žltý syr je produkt, ktorý nájdete pravdepodobne v každej chladničke. Používame ho do sendvičov, nákypov...