Bravčové kotlety na víne so syrovou omáčkou
4
porcie
45
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
bravčová kotleta
1
PL
hladká múka
80
g
maslo
250
ml
biele víno
50
g
syr Eidam
trochu
farebné korenie
štipiek
soľ
hrstí
nesekaného póru
postup
1.
Bravčové kotlety umyjeme a papierovou utierkou osušíme. Ľahko ich po oboch stranách naklepeme a rukami vrátime do pôvodného stavu.
2.
Ostrým nožom ich nakrojíme po okrajoch aby sa pri opekaní neskrútili. Potom ich osolíme, okoreníme a poprášime hladkou múkou.
3.
Na vyššej panvici roztopíme maslo a kotlety na ňom po oboch stranách dozlata osmažíme - približne 3 minúty z každej strany.
4.
Opečené kotlety necháme na panvici, zalejeme vínom, priklopíme pokrievkou a dusíme domäkka. Tvrdý syr najemno nastrúhame. Mäkké kotlety vyberieme z panvice a uchováme v teple. Zvyšnú šťavu zahustíme pripraveným syrom a 5 minút povaríme.
5.
Nakoniec ňou polejeme naservírované porcie mäsa na tanieri. Podávame s varenou ryžou alebo zemiakmi ozdobenými drveným korením a sekaným pórom.
Podobné recepty
Uložiť, nestratiť! Perfektné veľkonočné recepty a nápady na obložené misy, rolády, aspiky, tlačenky a iné pochúťky, každej návšteve vyrazia dych!
Tradičná veľkonočná hrudka či SYREK: To je najväčšia pochúťka, stačia dve suroviny a kráľovské pohostenie máte na stole
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.