Garnáty tandoori
24
porcií
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
garnáty
1/2
hrnček
biely jogurt
1/3
hrnček
mletý koriander
2
ČL
posekaná mäta
1
ČL
posekaný ďumbier
2
strúčiky
cesnaku
1
ČL
čili korenie
1
ČL
mletá kurkuma
1
ČL
mleté koriandrové semienka
1
ČL
garam masala
2
ks
citrón
postup
1.
Garnáty očistíme a zbavíme žiliek, chvosty necháme neporušené. Opláchneme ich a osušíme papierovými utierkami.
2.
Jogurt zmiešame s čerstvým koriandrom, mätou a soľou podľa chuti. Zmesou zalejeme garnáty, dobre premiešame a necháme 5 minút odstáť.
3.
Vo veľkej mise zmiešame ďumbier, cesnak, čili, kurkumu, koriander a garam masalu, pridáme garnáty a marinujeme ešte 10 minút.
4.
Garnáty napichneme na kovové ihly a grilujeme 5 minút. Ihly po upečení vyberieme. Podávame s kúskami citróna, prípadne s prílohami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.