Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Lekvárové tašky

ingrediencie

400 g
hrubá múka
250 g
slivkový lekvár
2 PL
maslo
1 ks
vajce
3 PL
práškový cukor
voda
soľ

postup

1.
Vypracujeme tuhšie cesto z múky, do ktorého pridáme vajce, vodu, soľ a vyvaľkáme ho na pomúčenej doske približne na hrúbku 2 mm. Na polovicu vyvaľkaného cesta, lyžičkou kladieme malé kôpky lekváru a druhou polovicou cesta ich prekryjeme. Cesto okolo lekváru stlačíme na obdĺžniky, ostrôžkou pokrájame a dáme vyvariť do vriacej osolenej vody.
2.
Uvarené pirohy polejeme roztopeným maslom a cukrom. Tiež ich môžme posypať makom alebo orechmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Sušené slivky
Sušené ovocie je zdravé, stačí si ho dopriať s mierou!
Sušené ovocie je zdravé, stačí si ho dopriať s mierou!
Medzi najstaršie spôsoby spracovania ovocia patrí sušenie, pretože takýmto spôsobom sa podstatne predĺži doba jeho...
Zemiakové placky
Zemiakové placky 10 x inak
Zemiakové placky 10 x inak
Čo dnes na večeru? Ľahká a chutná pomoc v podobe tradičných i menej tradičných podlesníkov.
French crepes
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Flambovanie má základ vo francúzskom slove “ flamber“, čo v preklade znamená horieť. Tento spôsob úpravy jedla patrí...