Pridať recept

Ovocné knedličky z odpaľovaného cesta

Ovocné knedličky z odpaľovaného cesta
Zdroj: receptarka

ingrediencie

400 g
hrubá múka
2 ks
vajce
2 PL
maslo
4 PL
roztopené maslo
5 PL
strúhanka
2 PL
olej na vyprážanie
4 dl
mlieko
4 PL
práškový cukor
slivky
voda
soľ

postup

1.
Mlieko osolíme štipkou soli a necháme zovrieť, pričom za stáleho miešania prisypeme polovičnú dávku múky a necháme zhustnúť. Odložíme zo sporáka a miešame do vychladnutia. Potom pridáme po jednom vajci a zakaždým dobre premiešame. Zvyšnú múku nasypeme na dosku, pridáme k nej vychladnuté cesto a spolu zamiesime.
 
2.
Z vypracovaného cesta utvoríme šúľok, pokrájame ho na kúsky, ktoré roztlačíme rukou. Do každého kúska cesta vložíme slivku alebo marhuľu a vytvoríme guľky, ktoré vhadzujeme do osolenej vriacej vody a varíme približne 5 minút.
3.
Vyvarené knedličky vyberieme sitkom, polejeme roztopeným tukom, posypeme opraženou strúhankou a premiešame. Pred servírovaním na tanieri posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Éclairs
Báječné truhličky s delikátnym krémom: Vyskúšajte vynikajúce domáce Éclairs
Odpaľované cesto s chrumkavým povrchom, domáci vanilkový krém zjemnený čerstvou šľahačkou a korunka z tmavej čokolády.
Škubánky s makom a slivkami
Z českej kuchyne: Krásne jednoduché škubánky s makom a slivkami
Sladký obed z ľahkých ňokov s roztopeným maslom, mletým makom a varenými slivkami.
Aj sladký obed môže byť zdravý: Tvarohovo-pohánkové guľky
Ráno som si robila pohánkovú „raw“ kašu a z pohánky mi trochu zostalo. Tak sme si spravili na obed guľky...
Smotanová žemľovka zo sladkého pečiva
Luxusná žemľovka: Vymeňte biele pečivo za vianočku, makovky či croissanty
Pripravte si vynikajúcu žemľovku zo sladkého pečiva a poctivej smotany.
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!
TOP
Takto sa už nikdy neprilepí! Iba skúsení kuchári vedia, čo treba urobiť. Pripravte si tú najlepšiu domácu
Takto sa už nikdy neprilepí! Iba skúsení kuchári vedia, čo treba urobiť. Pripravte si tú najlepšiu domácu parenú knedľu a tento TRIK si zapamätajte
Aj vám sa parená knedľa vždy prilepí na parák? Odteraz sa vám to už nikdy nestane! Pozrite sa, čo stačí urobiť: