Pridať recept

Jablkový trhanec

ingrediencie

200 g
hrubá múka
5 dl
mlieko
5 ks
jablko
2 ks
vajce
4 PL
práškový cukor
soľ
maslo
vanilkový cukor

postup

1.
Mlieko osolíme štipkou soli, pridáme vajcia, múku, cukor a dobre vypracujeme na vláčne cesto. Tuk rozohrejeme na plechu, rozotrieme naň vypracované cesto, na ktoré posypeme na menšie kocky pokrájané jablká a pečieme vo vyhriatej rúre.
 
2.
Nedopečený trhanec vyberieme z rúry, potrháme vidličkou, dáme späť do rúry a dopečieme. Namiesto jabĺk môžeme použiť aj iné ovocie a pred podávaním môžeme trhanec pocukrovať vanilkovým prípadne škoricovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať