Jablkový trhanec
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
hrubá múka
5
dl
mlieko
5
ks
jablko
2
ks
vajce
4
PL
práškový cukor
soľ
maslo
vanilkový cukor
postup
1.
Mlieko osolíme štipkou soli, pridáme vajcia, múku, cukor a dobre vypracujeme na vláčne cesto. Tuk rozohrejeme na plechu, rozotrieme naň vypracované cesto, na ktoré posypeme na menšie kocky pokrájané jablká a pečieme vo vyhriatej rúre.
2.
Nedopečený trhanec vyberieme z rúry, potrháme vidličkou, dáme späť do rúry a dopečieme. Namiesto jabĺk môžeme použiť aj iné ovocie a pred podávaním môžeme trhanec pocukrovať vanilkovým prípadne škoricovým cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.