Krupicový nákyp
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
krupica
4
ks
banán
5
ks
vajce
5
PL
cukor
2
PL
maslo
6
PL
hrozienka
1
liter
mlieko
soľ
kôra z citróna
tuk na vymastenie
ovocná šťava
postup
1.
Tuk roztopíme v horúcom mlieku, pridáme cukor a štipku soli a za stáleho miešania pridávame krupicu a varíme pomaly, až kým nevznikne hustá kaša. Kašu necháme vychladnúť a zamiešame do nej žĺtky, nastrúhanú kôru z jedného citróna, umyté, osušené hrozienka a nakrájané kúsky banánov (nakrájané kúsky jabĺk alebo iné ovocie).
2.
Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a zľahka ho na záver vmiešame do pripravenej kaše. Vymastíme tortovú formu, naplníme kašou a pečieme približne trištvrte hodinu pri miernej teplote. Nákyp servírujeme teplý poliaty ovocnou šťavou alebo kompótom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.