Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Krupicový trhanec

ingrediencie

200 g
krupica
2 ks
vajce
2,5 dl
mlieko
3 PL
maslo
4 PL
práškový cukor
1 PL
cukor na posypanie
soľ
maliny

postup

1.
Mliekom zalejeme krupicu a necháme ju postáť asi 15 minút. S cukrom vymiešame žĺtky, pridáme štipku soli, namočenú krupicu, tuhý sneh z bielkov, zľahka premiešame a dáme piecť na pekáč vymastený roztopeným tukom.
2.
Po upečení potrháme vidličkou a posypeme cukrom. Podávame poliaty malinovým sirupom alebo kompótom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.
Mrkvová polievka
Delikátne polievky z letnej záhradky
Delikátne polievky z letnej záhradky
Päť polievok, ktoré chutne využívajú čerstvé plody leta.