Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Krupicový trhanec

ingrediencie

200 g
krupica
2 ks
vajce
2,5 dl
mlieko
3 PL
maslo
4 PL
práškový cukor
1 PL
cukor na posypanie
soľ
maliny

postup

1.
Mliekom zalejeme krupicu a necháme ju postáť asi 15 minút. S cukrom vymiešame žĺtky, pridáme štipku soli, namočenú krupicu, tuhý sneh z bielkov, zľahka premiešame a dáme piecť na pekáč vymastený roztopeným tukom.
2.
Po upečení potrháme vidličkou a posypeme cukrom. Podávame poliaty malinovým sirupom alebo kompótom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Bazový sirup
Najlepšie sirupy sú tie domáce
Najlepšie sirupy sú tie domáce
5 skvelých receptov na jarné sirupy, ktoré si jednoducho pripravíte doma.
Ako zo servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Video: Ako originálne zložiť servítky
Tričko, motýľ či šaty? Prestierajte hravo! Ukážeme vám ako na to...