Pridať recept

Krupicové halušky

ingrediencie

200 g
krupica
2 ks
vajce
2 PL
maslo
5 dl
mlieko
voda
soľ
tvaroh
cukor
maslo

postup

1.
Do varu uvedieme trochu osolené mlieko, pridáme tuk a za stáleho miešania pridávame krupicu. Varíme do zhustnutia. Kašu necháme vychladnúť a potom do nej primiešame vajcia.
 
2.
Pomocou lyžičky vykrajujeme halušky, ktoré varíme v osolenej vode. Približne po 5 minútach vyplávajú na povrch, scedíme ich a omastíme. Servírujeme posypané tvarohom a cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Aj sladký obed môže byť zdravý: Tvarohovo-pohánkové guľky
Ráno som si robila pohánkovú „raw“ kašu a z pohánky mi trochu zostalo. Tak sme si spravili na obed guľky...
Smotanová žemľovka zo sladkého pečiva
Luxusná žemľovka: Vymeňte biele pečivo za vianočku, makovky či croissanty
Pripravte si vynikajúcu žemľovku zo sladkého pečiva a poctivej smotany.
TOP
Halušky
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie halušky: Stačí pridať túto surovinu a zemiaky vám nikdy nesčernejú, perfektný trik
Keby ste si mali vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, ktoré by to bolo? U nás sú to...
TOP
Halušky
Už nikdy sa vám nezlepia a zostanú krásne krémové! Zabudnite na suché halušky, takto budú vždy perfektné aj na druhý deň, rozdiel nespoznáte
Odteraz si vychutnáte každé sústo! Perfektný trik na krásne krémové halušky a tipy, ako ich podávať aj na druhý deň.