Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zemiaková kaša

ingrediencie

1 kg
zemiaky
2 ks
cibuľa
2 PL
maslo
2 PL
olej
3 dl
mlieko
voda
soľ

postup

1.
Ošúpeme umyté zemiaky, opláchneme, pokrájame na väčšie kocky, zalejeme vriacou osolenou vodou a uvaríme domäkka. Zlejeme vodu, roztlačíme zemiaky, pridáme k nim tuk, po troche prilievame horúce mlieko a vymiešame na jemnú kašu.
2.
Na polovicu prekrojíme cibuľu a nakrájame z nej jemné plátky. Olej zohrejeme na panvici a do červena na ňom opražíme cibuľu. Horúcu kašu hneď servírujeme a posypeme opraženou cibuľou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.