Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Slovenské letné čatní REKARI

1
porcia
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

130 g
ríbezle červené
1 ks
rebarbora stredne veľká
1 ks
karotka stredne veľká
12 ks
mäta prieporná lístky
1,5 ČL
cukor kryštálový
1/3 ČL
kvet muškátový

postup

2.
Ríbezle odstopkujeme, rebarboru ošúpeme, mrkvu oškrábeme, všetko umyjeme.
3.
Ríbezle popučíme, rebarboru nakrájame na tenké plátky, mrkvu nastrúhame nahrubo, mätové lístky pokrájame.
4.
Rozohrejeme pomaly maslo, keď začne voňať, pridáme cukor a za miešania ho necháme mierne skaramelizovať asi počas 5 minút.
6.
Potom ríbezle s mätou a muškátovým kvetom. Za miešanie necháme mierne rozvariť počas 5 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?