Bryndzové drobce so slaninou
10
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
1250
g
hrubá múka
30
g
soľ
3
ks
vajce
60
g
vaječný žĺtok
100
g
masť
700
g
bryndza
150
g
údená slanina
10
g
pažitka
postup
1.
Očistené zemiaky jemne nastúhame, pridáme preosiatu múku, soľ a premiešame v cesto.
2.
Pripravené cesto pretlačíme do slanej vody cez haluškovač a varíme 5-6 min.
3.
Uvarené vyberieme z vody, prelejeme tukom, pridáme dobbre uležanú bryndzu, premiešame a podávame horúce na teplom tanieri.
4.
Pred podávaním polejem každú dávku osobitne rozpálenou a na drobné kocky nakrájanou slaninou. Hotový pokrm ozdobíme pažítkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.