Pridať recept

Bryndzové drobce so slaninou

ingrediencie

1250 g
hrubá múka
30 g
soľ
3 ks
vajce
60 g
vaječný žĺtok
100 g
masť
700 g
bryndza
150 g
údená slanina
10 g
pažitka

postup

1.
Očistené zemiaky jemne nastúhame, pridáme preosiatu múku, soľ a premiešame v cesto.
 
2.
Pripravené cesto pretlačíme do slanej vody cez haluškovač a varíme 5-6 min.
3.
Uvarené vyberieme z vody, prelejeme tukom, pridáme dobbre uležanú bryndzu, premiešame a podávame horúce na teplom tanieri.
4.
Pred podávaním polejem každú dávku osobitne rozpálenou a na drobné kocky nakrájanou slaninou. Hotový pokrm ozdobíme pažítkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dalila48
23.5.2018 14:06 | |
+0 -0
A kde su tie zemiaky ?m
Anonymný nick
18.2.2018 10:07 | |
+0 -0
A kde sa tam používajú tie vajíčka ?
Podobné články
Halušky
To naj z tradičnej, slovenskej kuchyne: Halušky
Keby mali Slováci vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, boli by to nepochybne halušky.
Bryndzové halušky
Bryndzové halušky: Extra chutné s májovou bryndzou
Každý má svoj recept na tie zaručene pravé bryndzové halušky. Všetky sú však zaručene najchutnejšie...
TOP
Halušky
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie halušky: Stačí pridať túto surovinu a zemiaky vám nikdy nesčernejú, perfektný trik
Keby ste si mali vybrať len jedno charakteristické jedlo z našej gastronómie, ktoré by to bolo? U nás sú to...
TOP
Halušky
Už nikdy sa vám nezlepia a zostanú krásne krémové! Zabudnite na suché halušky, takto budú vždy perfektné aj na druhý deň, rozdiel nespoznáte
Odteraz si vychutnáte každé sústo! Perfektný trik na krásne krémové halušky a tipy, ako ich podávať aj na druhý deň.