Pridať recept

Zemiakový trhanec

ingrediencie

250 g
polohrubá múka
250 g
uvarené zemiaky
2 PL
krupicový cukor
3 ks
vajce
2,5 dl
mlieko
olej
soľ

postup

1.
Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a po lyžiciach do neho zašľahávame cukor. Do snehu opatrne primiešame žĺtky, olúpané, uvarené, vychladnuté a pretlačené zemiaky, ďalej múku, mlieko a soľ.
 
2.
Takto pripravené cesto nalejeme do pekáča s rozohriatym tukom a upečieme v horúcej rúre. Potom pomocou 2 vidličiek roztrháme na nepravidelné kúsky a ešte opekáme.
3.
Servírujeme poliate malinovým alebo iným ovocným sirupom, prípadne s kompótom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať