Zemiakový trhanec
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
polohrubá múka
250
g
uvarené zemiaky
2
PL
krupicový cukor
3
ks
vajce
2,5
dl
mlieko
olej
soľ
postup
1.
Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a po lyžiciach do neho zašľahávame cukor. Do snehu opatrne primiešame žĺtky, olúpané, uvarené, vychladnuté a pretlačené zemiaky, ďalej múku, mlieko a soľ.
2.
Takto pripravené cesto nalejeme do pekáča s rozohriatym tukom a upečieme v horúcej rúre. Potom pomocou 2 vidličiek roztrháme na nepravidelné kúsky a ešte opekáme.
3.
Servírujeme poliate malinovým alebo iným ovocným sirupom, prípadne s kompótom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.