Liptovské bryndzové halušky
10
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
1000
g
bryndza
150
g
údený bôčik
350
g
hrubá múka
600
g
hladká múka
150
g
bravčová masť
3000
g
zemiaky
20
g
soľ
2
ks
vajce
postup
1.
Očistené zemiaky nastrúhame, pridáme soľ, 2 celé vajcia, múky, všetko spolu premiešame, vypracujeme na hustejšie cesto, kladieme na lopárik a nožom hádžeme podlhovastné halušky do vriacej vody na 10 min variť.
2.
Halušky scedíme a oplácheneme studenou vodou.
3.
Do rajnice dáme masť, keď už je horúca, pridáme halušky, osolíme a dáme ich do rúry zohrievať.
4.
Keď sú horúce, pridáme bryndzu a na vrch dáme na kocky pokrájaný vytápaný údený bôčik a ihneď podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.