Pridať recept

Liptovské taštičky

ingrediencie

1500 g
zemiaky
3 ks
vajce
200 g
maslo
800 g
múka
200 g
krupica

Plnka

1000 g
bryndza
10 g
mleté čierne korenie
10 g
kôpor
10 g
pažitka
1 g
muškátový orech
250 g
údená slanina
100 g
papriková pasta
1 ks
vajce

postup

1.
Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme, pretlačíme, pridáme vajcia, maslo, múku, krupicu, dobre vymiešame a necháme 1/2 h odpočívať.
 
2.
Potom cesto vyvaľkáme asi na 1/4 cm hrúbku a robíme z neho perky a plníme plnkou.
3.
Plnka: Bryndzu, paprikovú pastu, uškvarenú údenú slaninu, vajce, čierne korenie, kôpor, pažítku a muškátový orech všetko dobre zamiešame a masou plníme taštičky.
4.
Naplnené taštičky varíme v slanej vode 5-8 min. Scedíme a podávame poliate hustou kyslou smotanou alebo tatárskou omáčkou, alebo len poliate maslom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Domáce pirohy s čerešňami
Pirohy mäkké ako vatička? Stačí vynechať túto jednu surovinu a nebudete ľutovať! Recept, ktorý sa osvedčil
Pirohy sú korunou našich stolov. Pripravujeme ich často na sladko i na slano. Ak sa vám cesto aj napriek všetkej...
TOP
Máj, bryndze čas! Šmirkas či Demikát z májovej bryndze a tie najlepšie recepty, ktoré pripravíte jedine
Máj, bryndze čas! Tie najlepšie recepty s bryndzou: Šmirkas, Demikát aj sedliacke zemiaky, po ktorých si oblížete všetky prsty
Čas na bryndzové pochúťky je tu a my sme preto pre vás zozbierali tie najlepšie a najobľúbenejšie recepty...
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako vatička. Ak ich raz vyskúšate, iné robiť nebudete
Jemné cesto, bohatá plnka a chuť perfektná. Do cesta nejde vajce, ale tajomstvo spočíva v inej surovine, toto je ona!
TOP
Sladké pirohy s čučoriedkami
Žiadne vajce, žiadne zemiaky a pirohy mäkké ako vatička! Toto sú najlepšie pirohy na svete, iné už nerobím, dnes so sladkými plnkami
Sladký obed aj dezert v jednom! Úžasne jemné a mäkké sladké pirohy tak, ako ich máme najradšej.
Už ste pirohy niekedy vyprážali? Neviem vysvetliť, aké dobré sú tieto vyprážané pirohy, celkom z iného sveta
Už ste pirohy niekedy vyprážali? Neviem vysvetliť, aké dobré sú tieto vyprážané pirohy, celkom z iného sveta a absolútne fantastické
Bryndzové pirohy sú fantastické, ale tieto sú oveľa chutnejšie! Zvonka krásne chrumkavé, vo vnútri úžasne...