Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Krémová kalerábová polievka

ingrediencie

2 PL
hladká múka
2 PL
maslo
1 dl
mlieko
4 ks
kaleráb
mleté čierne korenie
voda
soľ
petržlenová vňať

postup

Kaleráby očistíme a pokrájame na kocky, potom ich dáme variť do vriacej vody. Pripravíme svetlú zápražku z múky a tuku, zalejeme mliekom, prípadne smotanou, potom vodou, prilejeme k uvarenému kalerábu, osolíme a povaríme. Na záver okoreníme a pred servírovaním ochutíme nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.