Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Dusené jablká s tvarohovým krémom

8
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
jablká
200 g
cukor
125 ml
voda
1 balíček
vanilkový cukor
1/2 ks
citrón
2 ks
žĺtok
150 g
cukor
500 g
nízkotučný tvaroh
250 ml
smotana na šľahanie
150 g
vlašské orechy
50 g
čokoláda na varenie

postup

1.

Jablká ošúpime, rozkrojíme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na kocky. Vložíme ich do cukru povareného s citrónovou šťavou a vanilkovým cukrom. Jablká v cukre dusíme tak, aby neboli rozvarené. Potom ich pokvapkáme zvyšnou citrónovou šťavou a navrstvíme do pohárov.

2.

Žĺtky s cukrom vymiešame do peny. Postupne primiešame tvaroh a nakoniec zľahka vmiešame vyšľahanú smotanu. Nad vodným kúpeľom rozpustíme čokoládu a obalíme v nej nasekané vlašské orechy, tie navrstvíme na jablká a prikryjeme ich tvarohovým krémom.

3.

Poháre dáme stuhnúť do chladničky a ozdobíme ich podľa vlastnej fantázie.

4.

TIP: Jednotlivé vrstvy môžeme navrstviť viac krát do vyšších pohárov.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...
Walnuts
Viete správne skladovať orechy?
Viete správne skladovať orechy?
Orechy naozaj právom patria medzi superpotraviny. Sú zdrojom zdravých tukov, znižujú cholesterol, pôsobia v tele...