Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Dusené jablká s tvarohovým krémom

8
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
jablká
200 g
cukor
125 ml
voda
1 balíček
vanilkový cukor
1/2 ks
citrón
2 ks
žĺtok
150 g
cukor
500 g
nízkotučný tvaroh
250 ml
smotana na šľahanie
150 g
vlašské orechy
50 g
čokoláda na varenie

postup

1.

Jablká ošúpime, rozkrojíme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na kocky. Vložíme ich do cukru povareného s citrónovou šťavou a vanilkovým cukrom. Jablká v cukre dusíme tak, aby neboli rozvarené. Potom ich pokvapkáme zvyšnou citrónovou šťavou a navrstvíme do pohárov.

2.

Žĺtky s cukrom vymiešame do peny. Postupne primiešame tvaroh a nakoniec zľahka vmiešame vyšľahanú smotanu. Nad vodným kúpeľom rozpustíme čokoládu a obalíme v nej nasekané vlašské orechy, tie navrstvíme na jablká a prikryjeme ich tvarohovým krémom.

3.

Poháre dáme stuhnúť do chladničky a ozdobíme ich podľa vlastnej fantázie.

4.

TIP: Jednotlivé vrstvy môžeme navrstviť viac krát do vyšších pohárov.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Nápaditý spôsob ako si pripraviť naozaj vynikajúce samostatné jedlo či prílohu z jednej z najzdravších zelenín.
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.