Spišské pirohy
10
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
1500
g
hrubá múka
5
ks
vajce
1000
g
zemiaky
200
g
bryndza
20
g
pažitka
20
g
soľ
200
g
slanina
100
g
masť
postup
1.
Z múky a vajec si pripravíme rezancové cesto, ktoré necháme prikryté odpočívať asi 15 min.
2.
Potom ho rozdelíme na niekoľko dielov a vyvaľkáme na tenké plátky.
3.
Z cesta vypichneme kolieska, ktoré plníme plnkou, prehneme a upravíme.
4.
Varíme do mäkka v osolenej vode. Pri podávaní mastíme rozškvarenou slaninou.
5.
Plnka: Varené zemiaky zomelieme na mäsovom strojčeku, omastíme masťou, pridáme bryndzu a posekanú pažítku.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.