Pridať recept

Tempura z baklažánu a tekvice

8
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

1 hrnček
besanová múka
75 g
ryžová múka
1 ČL
mletá kurkuma
1 ČL
čili korenie

Ostatné

300 g
tekvica
300 g
baklažán
2 ks
malá cibuľa
hrnčekov
olej na vyprážanie
7 ks
mladá špargľa

postup

1.
Do veľkej misy preosejeme besanovú a ryžovú múku, kurkumu, čili korenie a 1/2 lyžičky soli. Uprostred urobíme jamku. Postupne pridáme hrnček vody a šľaháme, aby nám vzniklo hladké husté cesto.
 
2.
Baklažán a tekvicu pokrájame na kruhy. Špargľu skrátime.Skontrolujeme hustotu cesta. Malo by byť ako smotana. Dávky zeleniny namočíme do besanovej múky a pražíme. Každú dávku necháme odkvapkať a udržiavame v rúre pri 150 °C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.