Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kysnutý marhuľový koláč s posýpkou

6
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

200 g
polohrubá múka
10 g
čerstvé droždie
30 g
práškový cukor
40 g
maslo
130 ml
vlažné mlieko
1 štipka
soľ

Plnka:

400 g
marhule
250 ml
mlieko
20 g
Zlatý klas
50 g
krupicový cukor
1 ks
vajce
250 g
tvaroh
1 balíček
vanilkový cukor

Posýpka:

100 g
maslo
50 g
hrubá múka
50 g
cukor
1 hrsť
sušené marhule
1 hrsť
hrozienka

postup

1.

Vo vlažnom mlieku rozmrvíme droždie a kvások necháme kysnúť. V miske zmiešame múku, cukor, rozpustené maslo, štipku soli a vykysnutý kvások. Vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme ho na teplejšom mieste nakysnúť.

2.

Medzitým si z mlieka, cukru a zlatého klasu uvaríme puding. Tvaroh zmiešame s vanilkovým cukrom a žĺtkami. Do zmesi vmiešame tuhý sneh vymiešaný z bielkov. Posýpku pripravíme z masla, múky a cukru.

3.

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, prenesieme ho na vymastený plech a okraje zdvihneme dohora. Cesto potrieme pudingom, navrch uložíme pokrájané marhule, ktoré potrieme tvarohovou plnkou. Koláč dáme piecť do vyhriatej rúry a po 15 minútach vrch koláča posypeme sušeným ovocím a posýpkou. Koláč dopečieme a necháme vychladnúť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hamburger
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Hamburger – nie úplne americká delikatesa
Zatracovaný a milovaný kus mletého hovädzieho v chrumkavej žemli nemá svoje korene v USA.
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.