Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Krémová lososová polievka

4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 KL
maslo
1 ks
cibuľa
1 ks
pór
2 PL
hladká múka
1,5 litre
zeleninový vývar
4 ks
zemiaky
350 g
filety z lososa
200 ml
mlieko
150 ml
smotana na šľahanie
2 KL
kôpor
soľ
mleté čierne korenie

postup

1.
Maslo rozpustíme v hrnci, potom k nemu pridáme cibuľu, ktorú sme nakrájali nadrobno spolu s pórom a pražíme domäkka. Pridáme múku, plameň stíšime a smažíme ešte 3 minúty za občasného miešania. Potom do hrnca nalejeme horúci vývar, premiešame a pridáme zemiaky, ktoré sem olúpali a nakrájali na kocky. Ochutíme soľou, koreníme a varíme na miernom ohni pod pokličkou až kým nie sú zemiaky mäkké.
2.
Lososa nakrájame na menšie kúsky a pridáme ho do polievky spolu s mliekom. Polievku varíme už len asi 5 minút, tak, aby sa mäso nezačalo rozpadať. Nakoniec pridáme šľahačkovú smotanu a kôpor. Polievku odstavíme a podľa potreby dochutíme soľou a korením.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
cuketový koláč
15 receptov na cuketové koláče, ktorým neodoláte
15 receptov na cuketové koláče, ktorým neodoláte
Cuketa je naozaj všestranná. Cuketa, to nie len nevábny cuketový prívarok, ale vykúzlite z nej aj skvelé koláče...
PIERRE BAGUETTE
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa...
cuketové recepty
Cuketa 10x ináč!
Cuketa 10x ináč!
Cuketa je naozaj univerzálna! Vyčarujete z nej hlavné jedlo, polievku, ľahkú večeru, dezert, nátierku, kompót...