Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Krémová lososová polievka

4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 KL
maslo
1 ks
cibuľa
1 ks
pór
2 PL
hladká múka
1,5 litre
zeleninový vývar
4 ks
zemiaky
350 g
filety z lososa
200 ml
mlieko
150 ml
smotana na šľahanie
2 KL
kôpor
soľ
mleté čierne korenie

postup

1.
Maslo rozpustíme v hrnci, potom k nemu pridáme cibuľu, ktorú sme nakrájali nadrobno spolu s pórom a pražíme domäkka. Pridáme múku, plameň stíšime a smažíme ešte 3 minúty za občasného miešania. Potom do hrnca nalejeme horúci vývar, premiešame a pridáme zemiaky, ktoré sem olúpali a nakrájali na kocky. Ochutíme soľou, koreníme a varíme na miernom ohni pod pokličkou až kým nie sú zemiaky mäkké.
2.
Lososa nakrájame na menšie kúsky a pridáme ho do polievky spolu s mliekom. Polievku varíme už len asi 5 minút, tak, aby sa mäso nezačalo rozpadať. Nakoniec pridáme šľahačkovú smotanu a kôpor. Polievku odstavíme a podľa potreby dochutíme soľou a korením.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
hokkaido recepty
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
Máte pocit, že už ste skúšali z hokkaido tekvice úplne všetko? Máme pre vás recepty na dva nápoje a džem z hokkaido...
vino a jedlo
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
11 pravidiel správneho kombinovania jedla s vínom
Gurmánsky zážitok už nemusíte hľadať iba v drahých reštauráciách. Naučte sa správne skombinovať dobré víno s jedlom...
Mango, pineapple
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dezerty servírované prakticky v pohári
Sladké dobroty naservírované v pohároch si môžte pripraviť aj na niekoľko dní dopredu a pochutiť si hocikedy keď vás...