Pridať recept

Marhuľovo-broskyňový džem

ingrediencie

500 g
marhuľa
500 g
broskyňa
1 kg
želírovací cukor
čerstvá mäta

postup

1.
Umyjeme ovocie, ktoré odkôstkujeme a všetko nakrájame na veľmi malé kocky alebo rozmixujeme. Vložíme do hrnca, pridáme niekoľko lístkov mäty, želírovací cukor a za stáleho miešania privedieme k varu. Povaríme 5 až 10 minút a vyskúšame, či je džem po vychladnutí dostatočne tuhý. Ak nie, pridáme 1 - 2 lyžičky kyseliny citrónovej.
 
2.
Vyberieme mätu a ihneď plníme do čistých vyvarených pohárov. Potom ich obrátime hore dnom a džem necháme takto chvíľku postáť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Marhule
Marhule: Vyskúšajte neodolateľné letné koláče, marhuľovú omáčku a nezabudnite na sladké zaváraniny
Leto sa nám spája s vôňou a chuťou čerstvého ovocia. Na trhoviskách sa medzi prvými objavia marhule, ktoré...
Fresh apricot fruit.
Ako udržať marhule čo najdlhšie čerstvé? Dodržujte 3 zásadné pravidlá, na toto si však dávajte pozor!
Vždy čerstvé a šťavnaté marhule? Osvojte si tieto pravidlá a užívajte si ich čerstvosť čo najdlhšie.