Marhuľovo-broskyňový džem
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
marhuľa
500
g
broskyňa
1
kg
želírovací cukor
čerstvá mäta
postup
1.
Umyjeme ovocie, ktoré odkôstkujeme a všetko nakrájame na veľmi malé kocky alebo rozmixujeme. Vložíme do hrnca, pridáme niekoľko lístkov mäty, želírovací cukor a za stáleho miešania privedieme k varu. Povaríme 5 až 10 minút a vyskúšame, či je džem po vychladnutí dostatočne tuhý. Ak nie, pridáme 1 - 2 lyžičky kyseliny citrónovej.
2.
Vyberieme mätu a ihneď plníme do čistých vyvarených pohárov. Potom ich obrátime hore dnom a džem necháme takto chvíľku postáť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.