Pridať recept

Čokoládové suflé

ingrediencie

200 g
čokoláda
150 g
hladká múka
200 g
maslo
100 g
kryštálový cukor
4 ks
vajce
1 PL
kakao
tuk a múka na vymazanie misiek
lesné ovocie
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Maslo a čokoládu za stáleho miešania rozpustíme v hrnci. Do peny vyšľaháme vajce s cukrom, vmiešame preosiate kakao, po menších častiach hladkú múku a na záver maslovo-čokoládový krém. Všetko dobre premiešame.
 
2.
Misky na zapekanie dobre vymastíme tukom, najlepšie maslom a vysypeme hrubou múkou. Naplníme ich zmesou a vložíme do pekáča s vodou. Pečieme v rúre pri teplote 200°C približne 10 minút.
3.
Potom na povrch rozložíme lesné ovocie a dopečieme ešte ďalších 5 až 10 minút. Hotové suflé ľahko pocukrujeme a servírujeme ešte horúce.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať