Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kulajda

ingrediencie

700 g
zemiaky
45 g
hladká múka
40 g
maslo
70 ml
smotana
4 ks
natvrdo uvarené vajce
1 zväzok
kôpor
2 PL
ocot
soľ
kmín

postup

1.
Usmažíme zápražku z múky a masla, zalejeme ju litrom vody, prešľaháme a necháme krátko povariť. Ošúpeme zemiaky a nakrájame na kocky. Pridáme ich do vody spolu so soľou a kmínom.
2.
Varíme spolu približne 20 minút, potom zavaríme dobre umytý a nasekaný kôpor. Polievku zjemníme smotanou a nalejeme ju do tanierov, doplníme varenými vajíčkami a servírujeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
switchko
21.1.2017 17:42 | |
+0 -0
A čo ten ocot?
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Kiwi smoothie
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Chlpaté plody kiwi nie sú na prvý pohľad práve najvábnejšie z ovocia, no pod šupkou sa ukrýva oveľa viac ako si...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...