Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kulajda

ingrediencie

700 g
zemiaky
45 g
hladká múka
40 g
maslo
70 ml
smotana
4 ks
natvrdo uvarené vajce
1 zväzok
kôpor
2 PL
ocot
soľ
kmín

postup

1.
Usmažíme zápražku z múky a masla, zalejeme ju litrom vody, prešľaháme a necháme krátko povariť. Ošúpeme zemiaky a nakrájame na kocky. Pridáme ich do vody spolu so soľou a kmínom.
2.
Varíme spolu približne 20 minút, potom zavaríme dobre umytý a nasekaný kôpor. Polievku zjemníme smotanou a nalejeme ju do tanierov, doplníme varenými vajíčkami a servírujeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
switchko
21.1.2017 17:42 | |
+0 -0
A čo ten ocot?
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...
Turkey schnitzel
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Vypražený rezeň patrí rovnako ako halušky, sviečková, segedínsky guláš alebo šúľance s makom do tradičnej slovenskej...
čokoládový koláč
Čokoholici zbystrite! 10 úžasných čokoládových koláčov!
Čokoholici zbystrite! 10 úžasných čokoládových koláčov!
Čokoláda, čokoláda a ešte raz čokoláda. Vybrali sme pre vás najlepšie čokoládové koláče.