Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kulajda

ingrediencie

700 g
zemiaky
45 g
hladká múka
40 g
maslo
70 ml
smotana
4 ks
natvrdo uvarené vajce
1 zväzok
kôpor
2 PL
ocot
soľ
kmín

postup

1.
Usmažíme zápražku z múky a masla, zalejeme ju litrom vody, prešľaháme a necháme krátko povariť. Ošúpeme zemiaky a nakrájame na kocky. Pridáme ich do vody spolu so soľou a kmínom.
2.
Varíme spolu približne 20 minút, potom zavaríme dobre umytý a nasekaný kôpor. Polievku zjemníme smotanou a nalejeme ju do tanierov, doplníme varenými vajíčkami a servírujeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
switchko
21.1.2017 17:42 | |
+0 -0
A čo ten ocot?
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
smaženie
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Pri mojich prednáškach či seminároch o intolerancii na potraviny padajú najčastejšie otázky práve o lepku. Ako ho...
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...