Pridať recept

Kávový créme brullé

ingrediencie

200 ml
plnotučné mlieko
250 ml
smotana
100 ml
Baileys likér
50 g
kávové zrná
6 ks
žĺtok
2 PL
cukor
2 ks
vanilkový cukor
trochu
krupicový cukor
1 štipka
škoricový cukor

postup

1.
Roztlčieme kávové zrná. Smotanu, mlieko a vanilkové cukry privedieme k varu, stiahneme z platničky, primiešame drť, prikryjeme a necháme približne 20 minút postáť.
 
2.
Žĺtky zmiešame s cukrom. Pomaly pridávame kávovú zmes, precedíme, vmiešame Baileys a vlejeme do formičiek. Formičky rozložíme na pekáč, ktorý zalejeme do polovice vodou. Zapekáme pri teplote 120°C asi trištvrte hodiny. Stuhnutý krém necháme vychladiť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať