Marhuľové knedlíky
stredná
náročnosť
ingrediencie
750
g
marhuľa
500
g
mäkký tvaroh
180
g
polohrubá múka
125
g
maslo na poliatie
20
g
maslo
2
ks
zemiaky
2
ks
vajce
1
štipka
soľ
trochu
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka (najlepšie deň predtým) a necháme ich vychladiť. V miske rozmiešame mäkký tvaroh, zmäknuté maslo, vajce a štipku soli. Pridáme preosiatu múku a na záver zemiaky, ktoré sme ošúpali a nastrúhali na jemnom strúhadle.
2.
Všetko prenesieme na dosku a vypracujeme cesto. Umyjeme marhule, vyberieme kôstky a rozdelíme na polovice. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na plát s hrúbkou približne 3 mm. Nakrájame ho na štvorce, do každého položíme polovice marhúľ a zabalíme do knedlíkov.
3.
Knedlíky dáme variť do vriacej osolenej vody. Oddelíme knedlíky odo dna a varíme 10 minút. Servírujeme ich posypané práškovým cukrom a preliate maslom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.