Steak z tuniaka s kaparovou omáčkou
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
filety z tuniaka
1
ks
citrón
100
ml
smotana
100
ml
mlieko
30
g
maslo
20
g
hladká múka
2
PL
olivový olej
2
KL
kapary
soľ
mleté korenie
tymian
postup
1.
Tuniak by mal byť aspoň 2 cm vysoký a plátky ryby naložíme do olivového oleja a preložíme zväzkom čerstvého tymianu. Ak ho nemáme, použijeme pokojne sušený tymian a pokvapkáme citrónovou šťavou. Necháme krátko odležať.
2.
Na rozpálenom grile opekáme steaky 1 až 2 minúty z každej strany. Tuniak by mal zostať v strede ružový, skoro surový. Až po opečení steaky osolíme a okoreníme čerstvo drteným korením až na grile.
3.
Pripravíme si kaparovú omáčku tak, že v hrnci rozpustíme maslo, posypeme hladkou múkou a vymiešame svetlú zásmažku. Osolíme, zalejeme mliekom a za stáleho miešania privedieme k varu. Pridáme kapary nasekané na kúsky a šťavu z polovice citróna. Na záver zjemníme smotanou.
4.
Steaky servírujeme s teplou omáčkou a pečenými zemiakmi alebo špargľou. Ozdobíme citrónom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.