Pridať recept

Kuracie prsia na čínsky spôsob

ingrediencie

1 ks
kuracie prsia
2 ks
cuketa
1 ks
bielok
2 PL
suché biele víno
2 KL
solamyl
5 PL
olej
cukor
ocot
korenie
mletá rasca

postup

1.
Kuracie prsia pokrájame na plátky, pokvapkáme vínom, posypeme solamylom a premiešame. Pridáme 2 lyžice oleja a 1 bielok a opäť dobre premiešame.
 
2.
Cuketu olúpeme a pokrájame na plátky. Väčšiu panvicu dobre zohrejeme, vlejeme do nej olej a zohrejeme ju na 80°C, pridáme mäso a miešaním rýchlo od seba oddelíme jednotlivé kúsky. Pražíme až kým mäso nezbelie, potom hneď pridáme plátky cukety, zamiešame, prisypeme 2 štipky cukru, 2 štipky rasce a pražíme kým cukety nezmäknú. Pokvapkáme octom a osolíme.
3.
V prípade, že zelenina uvolnila veľa tekutiny, pred dokončením pridáme lyžičku solamylu rozmiešaného v troške studenej vody. Krátko povaríme, kým šťava nezhustne. Pred podávaním môžeme pridať štipku korenia wej-su. Ihneď servírujeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kuracie rolky plnené brokolicou a syrom v chrumkavom trojobale
Delikátne plnené kuracie prsia: 15 najobľúbenejších receptov
Podľa vašich kliknutí sme vybrali recepty na plnené kuracie prsia, ktoré máte najradšej.
kuracia roláda
7x dokonalé kuracie závitky na nedeľný obed
Kuracie mäsko s rafinovanými plnkami. Je čas na nedeľný obed!
Kuracie prsia verzus stehná
Máte radšej kuracie prsia alebo stehná? Ktoré sú chutnejšie, výživnejšie a lacnejšie?
Je medzi kuracími prsiami a stehnami vôbec nejaký rozdiel? A ktorý výrez vkladáte do košíka častejšie?
Frozen chicken wings
Je možné uvariť kuracie mäso bez rozmrazenia? Je to bezpečné? Toto by ste mali vedieť!
Zabudli ste rozmraziť kuracie mäso? Je možné ho uvariť bez rozmrazenia?