Pridať recept

Bieloruský boršč

ingrediencie

500 g
údená šunka
400 g
hovädzie mäso
300 g
červená repa
600 g
zemiaky
250 g
mrkva
100 g
petržlen
100 g
cibuľa
20 g
rajčiakový pretlak
200 g
masť
30 g
cukor
podľa chuti
ocot
1 dl
smotana
podľa chuti
soľ

postup

1.
Hovädzie mäso a šunku varíme.
 
2.
Zeleninu, cibuľu a pretlak varíme spolu s pokrájaným uvareným mäsom.
3.
Do vývaru z mäsa vložíme zemiaky a varíme. Zhustíme zápražkou. Povríme asi 10-15 min. Dochutíme cukrom, octom a soľou.
4.
Do uvareného boršču vkladáme kúsky uvareného mäsa a červenú repu pokrájanú na rezance. Na vrch môžeme ešte pridať smotanu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať