Pridať recept

Domáca tlačenka

6
porcií
240
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 kg
bravčová hlava
1,5 kg
bravčové koleno
1 kg
bravčový jazyk
500 g
bravčová pečeň
1 ks
cibuľa
800 ml
mäsový vývar
30 g
soľ
2 g
mleté čierne korneie
2 g
majorán
5 g
nové korenie
6 g
prelisovaný cesnak

postup

1.
Uvarenú bravčovú hlavu a kolená vykostíme. Varený jazyk poriadne očistíme. Chudé mäso nakrájame na väčšie kocky a tuhšie mäso z hlavy na menšie. Pečeň nakrájame na tenké plátky, ktoré sparíme horúcou vodou tak, aby vo vnútri neboli surové. Vychladnutú pečeň pokrájame na malé kocky.
 
2.
Do veľkej misy dáme nakrájané mäso, jazyky, pečeň, opraženú cibuľu, mäsový vývar, soľ, prelisovaný cesnak a korenie. Zmes premiešame a plníme ju do pripravených obalov, ktoré poriadne zviažeme a dáme variť do hrnca s vriacou vodou. Tlačenku varíme na miernom ohni približne 3 hodiny.
3.
Uvarenú tlačenku vyberieme z vody, opláchneme ju, po prepichujeme a na doske necháme poriadne vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Domáca tlačenka
Pripravte si domácu tlačenku: Je to veľmi jednoduché a chutí vynikajúco
Tlačenku môžeme pokojne zaradiť medzi tie retro jedlá, ktoré sa v poslednom období opäť vracajú na scénu...
Kedysi rodinný poklad, dnes už ho takmer nikto nerobí! Poctivé solené mäso podľa starodávnej receptúry,
Tento recept dnes už takmer nikto nepozná! Poctivé SOLENÉ MÄSO podľa rodinnej receptúry, delikatesa (nielen) na vianočný stôl
Toto musíte vyskúšať! Geniálne solené mäso bude hviezdou vianočného stola, stačia vám iba tri suroviny.