Pridať recept

Zelenina s kuracím mäsom v aspiku

ingrediencie

300 g
uvarené kuracie prsia
300 g
mrazená zelenina
2 balíčky
prášková želatína
4 PL
vínny ocot
1 KL
kryštálový cukor
6 ks
celé čierne korenie
4 ks
celé nové korenie
4 ks
bobkový list
1 KL
horčicové semienka
podľa chuti
soľ

postup

1.

Ocot prevaríme s približne 200 ml vody, cukrom, soľou a s koreninami. Nálev precedíme a necháme vychladnúť. Mrazenú zeleninu povaríme vo vriacej vode, potom ju scedíme a necháme vychladnúť.

 
2.

Práškovú želatínu pripravíme podľa návodu na obale. Potom ju premiešame s octovým nálevom. Formu na aspik vypláchneme studenou vodou, nalejeme do nej trochu želatínovej zmesi.

3.

Necháme ju stuhnúť, potom na aspik dáme nadrobno nakrájané mäso, zeleninu a každú vrstvu zalejeme aspikom. Formičky uložíme na približne 2 hodiny do chladničky, aby aspik dobre stuhol.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať