Pridať recept

Mäso v aspiku

ingrediencie

2 ks
bravčové koleno
2 ks
bravčová paprčka
500 g
bravčové kože
500 g
bravčové pliecko
20 ks
celé čierne korenie
20 ks
celé nové korenie
3 ks
bobkový list
4 vetvičky
tymian
2 ks
cibuľa
10 strúčikov
cesnaku
5 ks
mrkva
2 poháre
hrášok
2 ks
vajce uvarené natvrdo
podľa chuti
soľ
trochu
ocot

postup

1.

Najlepšie dva dni pred samotnou prípravou huspeniny namočíme kolená, paprčky a bravčové kože do roztoku, ktorý si pripravíme z vody a soli. Zmes dáme odležať do chladničky. Po dvoch dňom mäso vyberieme, opláchneme ho, dáme ho do veľkého hrnca a zalejeme čistou studenou vodou. Varíme.

 
2.

Do hrnca pridáme celé nové a čierne korenie, bobkové listy a vetvičky tymiánu. Keď začne voda vrieť, zmiernime plameň. Pridáme očistené cibuľu prekrojené napoly, očistený cesnak a soľ.

3.

Huspeninu varíme na miernom ohni približne 2 hodiny. Priebežne odstraňujeme penu, ktorá sa tvorí na povrchu ale huspeninu vôbec nemiešame. Keď sa mäso začne trochu oddeľovať, pridáme bravčové pliecko a mrkvu. Ďalej pomaly varíme na miernom ohni. Keď je mrkva uvarená, vyberieme ju a odložíme nabok.

4.

Mäso sa musí úplne oddeľovať od kosti, čo trvá približne 4 hodiny. Keď máme pocit, že je uvarená, pridáme soľ a trochu octu. Či je huspenina hustá zistíme tak, že si malé množstvo odoberieme na tanierik a vyskúšame či sa lepí.

5.

Uvarenú mrkvu nakrájame na kolieska, pridáme čerstvý hrášok. Mäso necháme vychladnúť a tiež ho nakrájame na kocky. Vajíčka ošúpeme a rozkrojíme napoly. Zeleninu, mäso a vajíčka rozdelíme do formičiek a zalejeme ich precedenou huspeninou. Necháme ju vychladnúť a potom ju dáme stuhnúť do chladničky.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Biele vlákna prechádzajúce cez šunku nie sú ničím zvláštnym a väčšina z nás im nevenuje pozornosť. Koniec...
Tu nájdete návod, ako skontrolovať, či sú vaše vajcia čerstvé. Päť spoľahlivých spôsobov
Tu nájdete návod, ako skontrolovať, či sú vaše vajcia čerstvé. Päť spoľahlivých spôsobov
Na prvý pohľad je ťažké posúdiť, ktoré vajcia sú čerstvé. Zvonka vyzerajú všetky veľmi podobne. Keď...
Raw meat sausage ready to be boiled in a red pot
Ako počas Veľkej Noci nepribrať? Tu je niekoľko rád od odborníka na výživu
Blížiace sa veľkonočné sviatky sú pre mnohých ľudí výzvou, obzvlášť pre tých na redukčnej diéte. Okolo...
Krémový špenát: Univerzálna, delikátna príloha
Zelený štvrtok: Recepty od raňajok až po večeru s pochúťkami zo špenátu, medvedieho cesnaku či mladej žihľavy
Zelený štvrtok so sebou prináša nádherné a najmä veľmi chutné recepty. Inšpirujte sa a vyberte si z našej...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...
Najkrajšie želé v tvare vajíčka. Stačí polhodina, úspech zaručený!
Najkrajšie veľkonočné želé v tvare vajíčka. Stačí polhodina, úspech zaručený!
Hľadáte inšpiráciu na originálne a zároveň jednoduché jedlo na prípravu na Veľkú noc? Máme pre vás niečo...