Pridať recept

Námornícky boršč

ingrediencie

400 g
prerastená údená slanina
100 g
červená repa
500 g
hlávková kapusta
800 g
zemiaky
250 g
mrkva
70 g
petržlen
250 g
cibuľa
150 g
rajčiakový pretlak
50 g
múka
80 g
masť
100 g
smotana
50 g
cukor
50 g
cesnaku
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
bobkový list
podľa chuti
soľ

postup

1.
Nakrájanú červenú repu dusíme s pridaním masti, rajčinového pretlaku, octu a to zatiaľ bez zemiakov. Potom pridáme uvarenú zeleninu a na konci dusenia cukor.
 
2.
Do vriaceho vývaru vložíme pripravenú kapustu a zamiaky a varíme 20 min, pridáme dusenú červenú repu, pasírovanú zeleninu a varíme ešte 10 min.
3.
Potom prihustíme múkou, pridáme cesnak a čierne korenie, bobkový list a všetko povaríme ešte 5 až 7 min.
4.
Pri podávaní boršču kladieme na tanier kúsok slaniny, ktorý zalievame borščom, doplníme čerstvou smotanou a zdobíme zelenou petrženovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Boršč
Tradičný boršč je jednotkou, ale chutný je aj vegetariánsky: Čo všetko o ňom potrebujete vedieť?
Poznáte základný tradičný recept? A čím sa líši od pravého ruského boršču?
Ruska kuchyna
Ruská kuchyňa
Najväčšia krajina sveta je nám všetkým dobre známa nie len vďaka politickému vplyvu, ktorý ďaleko presahuje...