Pridať recept

Ukrajinský boršč

ingrediencie

2000 g
hovädzie mäso
1000 g
kapusta
1000 g
zemiaky
500 g
červená repa
100 g
rajčiakový pretlak
150 g
mrkva
100 g
petržlen
100 g
cibuľa
50 g
maslo
50 g
múka
podľa chuti
ocot
podľa chuti
cesnaku
podľa chuti
cukor
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
podľa chuti
bobkový list
podľa chuti
petržlenová vňať

postup

1.
Pripravíme hovädzí vývar z mäsa. Na tenké rezance narežeme červenú repu, pridáme soľ, ocot, tuk, rajčinový pretlak, cukor a trochu udusíme.
 
2.
Cibuľu, mrkvu a petržlen trochu upražíme na masle, zmiešame s prepasírovanou červenou repou, čiernym korením, rajčinovým pretlakom a udusíme.
3.
Do vriaceho vývaru dáme na kúsky nakrájané zemiaky a chviľku varíme, pridáme kapustu, necháme ju povrieť a potom dodáme pripravenú zeleninu, v chladnom vývare rozriedenú múku a dovaríme.
4.
Hotový boršč doplníme rozotretým cesnakom a zelenou petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať