Hrušková torta
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
100
g
maslo
1
ks
žĺtok
125
g
polohrubá múka
25
g
práškový cukor
Plnka
50
g
mleté orechy
1
balíček
vanilkový cukor
3
PL
hruškové pyré
1
PL
Zlatý klas
2
ks
hrušky
20
g
vlašské orechy
1/2
PL
cukor hnedý
citrónová šťava
postup
1.
Vypracujeme suroviny na cesto, zabalíme ho do potravinárskej fólie a odložíme na 30 minút do chladničky. Na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme cesto a opatrne ho prenesieme do vysypanej tortovej formy.
2.
Olúpeme hrušky, rozpolíme ich a zbavíme jadierok a povaríme ich v osladenej vode s niekoľkým kvapkami citrónovej šťavy. Mleté orechy vymiešame s hruškovým pyré, vanilkovým a hnedým cukrom a so zlatým klasom. Takto ochutené pyré rovnomerne rozotrieme na cesto.
3.
Osušíme vychladnuté hrušky a rozložíme ich na pyré. Budeme piecť pri teplote 180°C približne 45 minút. Krátko pred dopečením posypeme posekanými vlašskými orechmi a dopečieme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.