Pridať recept

Paprikáš z húb

ingrediencie

500 g
huby
2 ks
cibuľa
1 ks
žĺtok
2 dl
mlieko
1 PL
hladká múka
2 PL
olej
mletá červená sladká paprika
soľ

postup

1.
Cibuľu pokrájame nadrobno a potom ju speníme na tuku, pridáme mletú papriku a nadrobno pokrájané huby (najlepšie kuriatka alebo masliaky), osolíme a dusíme.
 
2.
Ako náhle sú huby mäkké, prelejeme ich mliekom, v ktorom sme vymiešali žĺtok a múku. Lejeme opatrne, aby sa žĺtok nezrazil. Miešame a necháme zovrieť. Servírujeme s haluškami alebo s chlebom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Perkelt a paprikáš: Poznáte rozdiel? Tajomstvo spočíva v jednej surovine, ktorá im dodá tú správnu chuť
Perkelt a paprikáš: Poznáte rozdiel? Tajomstvo spočíva v jednej surovine, ktorá im dodá tú správnu chuť
Perkelt i paprikáš majú veľmi podobný základ, ktorý pochádza z krajiny výnimočne chutnej papriky...
TOP
Najlepší výber: 40 receptov na prípravu bravčového karé. A nie sú to rezne!
Už hľadať nemusíte, toto je najlepší výber! 40 chutných receptov na prípravu bravčového karé
Inšpirujte sa našim výberom najchutnejších spôsobov, ako pripraviť bravčové karé.