Zapekané huby so zemiakmi
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
čerstvé huby
1
kg
zemiaky
6
PL
maslo
1
PL
hladká múka
2,5
dl
mlieko
3
ks
natvrdo uvarené vajce
2
ks
vajce
strúhanka
petržlenová vňať
rasca
voda
soľ
postup
1.
Huby očistíme a pokrájame, osolíme, pridáme rascu a podusíme, kým sa šťava trošku neodparí. Následne pridáme časť tuku, poprášime múkou a povaríme.
2.
Pekáč vymastíme a vysypeme strúhankou a po vrstvách dávame uvarené, ošúpané a na plátky pokrájané zemiaky a podusené huby, Každú vrstvu posypeme posekanou petržlenovou vňaťou, na kolieska pokrájanými vajcami a pokvapkáme roztopeným tukom.
3.
Poslednou vrstvou sú zemiaky, ktoré takisto pokvapkáme tukom. Zapečieme vo vyhriatej rúre, zalejeme vajcami vyšľahanými s mliekom a dopečieme. Servírujeme so sezónnym šalátom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.