Krémová kukuričná polievka
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
kukurica
100
g
kabanos
2
PL
olej
1
liter
hovädzí vývar
2,5
dl
kyslá smotana
1
ks
cibuľa
chilli korenie
soľ
mleté čierne korenie
pažitka
postup
1.
Cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme ju do sklovita na oleji. Pridáme precedené kukuričné zrnká, zalejeme vývarom prípadne vodou a približne 10 minút varíme pomaly.
2.
Keď je kukurica uvarená, tak ju rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko. Do prepasírovanej kukurice pridáme polovicu kyslej smotany a zohrejeme, no nevaríme, aby sa smotana nezrazila. Okoreníme a osolíme.
3.
Pokrájame kabanos a opražíme. Polievku pred servírovaním ozdobíme opraženým kabanosom a pažítkou. Do stredu dáme 1 lyžicu zvyšnej kyslej smotany.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.