Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Placky z cukety

4
porcie
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
cuketa
4 ks
zemiak
4 strúčiky
cesnak
1 PL
hladká múka
2 PL
strúhanka
2 ks
vajce
1 KL
majoránka
1 KL
vegeta
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
1 téglik
kyslá smotana
2 PL
čerstvé bylinky

postup

1.

Cuketu a zemiaky ošúpeme, umyjeme a postrúhame na jemnom strúhadle do misky. Prebytočnú vodu z nich zlejeme, primiešame prelisovaný cesnak, múku, strúhanku, dve vajíčka, soľ, korenie, majoránku a vegetu.

2.

Vypracujeme tuhšie cesto, z ktorého pomocou lyžice formujeme na panvici s rozpáleným olejom malé placky. Tie opražíme z oboch strán, preložíme ich na tanier s papierovými obrúskami aby vypili prebytočný olej. Podávame ich s kyslou smotanou zmiešanou s čerstvými bylinkami.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
4 spôsoby ako
Video: 4 spôsoby ako nakrájať melón
Video: 4 spôsoby ako nakrájať melón
Krásne hravé spôsoby ako si nakrájať studený osviežujúci melón nájdete v krátkom videu:
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.