Pridať recept

Placky z cukety

ingrediencie

2 ks
cuketa
4 ks
zemiak
4 strúčiky
cesnaku
1 PL
hladká múka
2 PL
strúhanka
2 ks
vajce
1 KL
majoránka
1 KL
vegeta
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
1 téglik
kyslá smotana
2 PL
čerstvé bylinky

postup

1.

Cukety a zemiaky ošúpeme, umyjeme a postrúhame na jemnom strúhadle do misky. 

 
2.

Prebytočnú vodu z nich zlejeme. Do misky primiešame prelisovaný cesnak, múku, strúhanku, dve vajíčka, soľ, korenie, majoránku a vegetu.

3.

Vypracujeme tuhšie cesto, z ktorého pomocou lyžice formujeme na panvici s rozpáleným olejom malé placky. 

4.

Placky opražíme z oboch strán a preložíme ich na tanier s papierovými obrúskami, aby vypili prebytočný olej.

5.

Podávať ich môžeme s kyslou smotanou zmiešanou s čerstvými bylinkami.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.