Jesenný koláč
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
120
g
maslo
225
g
hladká múka
1
ks
vaječný žĺtok
ks
soľ
Plnka:
1500
g
hrušky
800
g
ananásový kompót
45
g
maslo
1
PL
kukuričná múka
1/2
KL
mletý muškátový oriešok
1/2
KL
mletá škorica
postup
1.
Na tenké plátky nakrájame hrušky. Precedíme ananásový kompót. V hrnci zmiešame kukuričnú múku, škoricu, muškátový oriešok, šťavu z kompótu. Varíme, až kým zmes nezhustne. Odstavíme, pridáme hrušky a ananás. Túto zmes prelejeme do formy z varného skla. Na teplé ovocie rozložíme maslo a necháme chladnúť približne pol hodinu.
2.
Medzitým si pripravíme cesto a to tak, že múku zmiešame so soľou s maslom na väčšie hrudky. Pridáme vodu a sformujeme do tvaru gule. Vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a prikryjeme ním ovocnú zmes. Pečieme približne 25 až 30 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.