Pridať recept

Jesenný koláč

ingrediencie

Cesto:

120 g
maslo
225 g
hladká múka
1 ks
vaječný žĺtok
ks
soľ

Plnka:

1500 g
hrušky
800 g
ananásový kompót
45 g
maslo
1 PL
kukuričná múka
1/2 KL
mletý muškátový oriešok
1/2 KL
mletá škorica

postup

1.

Na tenké plátky nakrájame hrušky. Precedíme ananásový kompót. V hrnci zmiešame kukuričnú múku, škoricu, muškátový oriešok, šťavu z kompótu. Varíme, až kým zmes nezhustne. Odstavíme, pridáme hrušky a ananás. Túto zmes prelejeme do formy z varného skla. Na teplé ovocie rozložíme maslo a necháme chladnúť približne pol hodinu.

 
2.

Medzitým si pripravíme cesto a to tak, že múku zmiešame so soľou s maslom na väčšie hrudky. Pridáme vodu a sformujeme do tvaru gule. Vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a prikryjeme ním ovocnú zmes. Pečieme približne 25 až 30 minút.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Obrateny hruskovo-zazvorovy kolac
Jednoduchý obrátený koláč 6x inak
Koláče upečené hore nohami. Niekde ich volajú obrátené, inde zas prevrátené. Každopádne, všade a vždy sú...
12 overených spojení sviežeho tvarohu a sladkého ovocia
Vybrali sme 12 tvarožníkov, ktoré musíte vyskúšať!
Tvarohový koláč s ovocím na chvíle pohody
Jednoduchý a pomerne rýchly a ľahko dostupný koláč. Kamarátka mi písala, že mám skúsiť na niečo použiť...
Jablkový Tarte Tatin
Pečieme hore nohami - francúzsky Tarte Tatin!
Niektoré zo skvelých kulinárskych zážitkov, ako aj tento koláč vznikajú z menších chybičiek, ktoré sa...
Americký jablkový koláč – Apple Pie
Ako pripraviť jeden z najznámejších jablkových koláčov - Apple pie?
Americký koláč už dávno nie je len americký, a vlastne nikdy ani nebol. Stále však ostáva jedným...
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Keď chceme rýchlo upiecť chutný koláč, bublanina je jedným z najlepších riešení. Nadýchané cesto...