Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jesenný koláč

ingrediencie

Cesto:

120 g
maslo
225 g
hladká múka
1 ks
vaječný žĺtok
soľ

Plnka:

1500 g
hrušky
800 g
ananásový kompót
45 g
maslo
1 PL
kukuričná múka
1/2 KL
mletý muškátový oriešok
1/2 KL
mletá škorica

postup

1.

Na tenké plátky nakrájame hrušky. Precedíme ananásový kompót. V hrnci zmiešame kukuričnú múku, škoricu, muškátový oriešok, šťavu z kompótu. Varíme, až kým zmes nezhustne. Odstavíme, pridáme hrušky a ananás. Túto zmes prelejeme do formy z varného skla. Na teplé ovocie rozložíme maslo a necháme chladnúť približne pol hodinu.

2.

Medzitým si pripravíme cesto a to tak, že múku zmiešame so soľou s maslom na väčšie hrudky. Pridáme vodu a sformujeme do tvaru gule. Vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a prikryjeme ním ovocnú zmes. Pečieme približne 25 až 30 minút.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.